Charmiga Alsace, Frankrikes vackraste vindistrikt

S_120_74_alcace S_120_79_alcace-2

Denna resa är på 8 dagar.

Vi besöker olika vinodlingar, provar deras utsökta viner såsom riesling, muscat, pino gris m.fl. Vi bor i pittoreska Turkheim. Utflykter till Strasbourg, Colmar och många av de charmiga småstäderna däromkring. Njuter av kombinationer från det tyska och franska köket, vi upplever en blandning av tysk och fransk kultur.

Resan startar i Ödeshög, via Tranås. På nerresan övernattar vi i Lübeck och Karlsruhe på mellanklasshotell. I Alsace bor vi på Hotellerie Des Deux Clefs i centrala Turkheim någon mil utanför Colmar.  Hemresans enda övernattning är i Hamburg.

Utflykter: Heldag till Strasbourg, guidning per båt där vi bl.a ser Europaparlamentet och Europarådet, La Petit France Lång halvdag till Colmar med en stadsrunda till fots. Route de Vins, heldag där vi lär känna denna underbara del av Frankrike, ser vinodlingar på nära håll. Passerar många vackra småstäder och stannar till vid ett par av dem. Plus flera vinprovningar under vistelsen i Alsace ingår.

I resan ingår: bussresa i modern turistbuss, färjeavgifter, vägavgifter, sju övernattningar, halvpension och alla utflykter och reseledarservice.

www.hotellerie-deuxclefs.fr

Vi har ställt resegaranti till Kammarkollegiet.

Anmälan och information: Nunne 070-655 81 22 eller nunne_l@hotmail.com

Jörgen 070-52 31312 eller info@ombergsbuss.se

Pris: 7 500:- p/p i dubbelrum  enklrumstillägg 1 760:-

Avresedatum: 2015-09-18.